Úvod » Sezóna 2014/2015 » B družstvo

V hlavní roli hodiny

publikováno 10.11.2014 (aktualizováno 12.11.2014)

Po prohraném utkání se obvykle těžko píše, ale na škodovce jsme zažili takovou estrádu, že se musím podělit s nepřítomnými. Sice je to se zpožděním, ale snad mi to odpustíte. Ranní show domácích borců s hodinami mi připomněla zlatou éru němé grotesky - Charlie Chaplin, Lupino Lane a další jako by na chvíli ožili v místnosti vyhrazené na škodovce šachám a jiným bojovým sportům.

Úvod vypadal zpočátku celkem fádně až do chvíle, kdy jsme celkem tradičně zahájili hru. V té chvíli místní šachové hodiny projevily (snad s výjimkou dvou kusů) svou vlastní vůli a zahájily stávku. Na to domácí reagovali celkem běžně – pokusem o nařízení a následné spuštění hodin. Ovšem ukázalo se, že technika je mocná síla. Napřed se pokoušela o nařízení hodin kapitánka domácího týmu, pak se začali přidávat ostatní – dle titulů vesměs technicky vzdělaní spoluhráči . Téměř dvacet minut se zdálo, že hodiny svůj boj vyhrají. Poté však kdosi zjistil, jak na ně a bylo po zábavě s pozorováním trápících se techniků. Papoušek mi sice škodolibě šeptal, že bych měl trvat na odebrání času domácím, ale raději jsem zůstal zticha, protože jsem měl důvodnou obavu, že bych od nějakého psychicky labilnějšího domácího borce při představě další manipulace s hodinami mohl utržit ránu zmíněným přístrojem.

Po tomto od domácích skvělém a psychologicky náročném úvodu vypukla slabší fáze dne – vlastní mozková činnost předváděná na šachovnicích. Této kratochvíle se okamžitě vzdal Papoušek, který po 1. tahu soupeře střízlivě zhodnotil pozici a míru svého šachového umění a přijal remízu. Chvíli poté ho napodobil Jindřich, ale objektivně – už v 10:00 od partie dvou „Půlečků“ nikdo v hrací místnosti nečekal jiný výsledek. Na jediné desce, kde jsme byli papírově silnější, Lednička po zásluze zvítězil.

V té chvíli to vypadalo nadějně – Jirka Maleček se srdnatě bránit Jarošovým pokusům o vyvrácení sicilky, Bubu stál lépe, Vláďa Q. taky a Killerova pozice byla nejasná. V tomto rozložení sil jsem honem nabídl remízu, než zkazím v té chvíli rovnou pozici – můj soupeř ji sice hrdě odmítl, ale o tři tahy později ji nabídl sám. V té chvíli začal v časovce kazit Bubu až k nečekané (vzhledem k průběhu partie) a partii dotáhl až k porážce. Tou dobou taky podlehl Jirka Maleček. Takže z vedení 2,5-1,5 jsme náhle prohrávali 2,5-3,5. V té chvíli Vláďa zjistil, že jeho ještě před chvílí vyhraná pozice je už jen vynuceně remízová. Takže jsme čekali, co předvede na závěr Killer. Tomu se podařilo nejdříve v nestřežené chvíli ukrást soupeři figuru, ale v pozici, která byla ještě dost složitá. Nicméně odcizenou figuru po chvíli Killer po nepřesné hře vrátil a nakonec mu nezbylo nic jiného než vzdát. Domácí sice byli papírovými favority, ale vzhledem k průběhu jsme ztratili nadějně rozehraný zápas. Ale je to jen první kolo…

Pro příště navrhuji používat hodiny sluneční, s těmi nám to snad půjde lépe.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Qapil | 11.11.2014 12:02
Viléme, hezké.
Osobní profil Wlk | 11.11.2014 8:34
Na hospodu ve dvojicích jsem zapomněl, to je pravda
Osobní profil malec | 11.11.2014 8:11
Přidávám vlastní hodnocení, jak jsem to psal svým líňským kamarádům:
Povedený zápas. Přezůvky nebyly, ale dole je mříž s odemykáním tlačítkem zevnitř, takže do hospody musí vždy dva, jak je to s dámským WC nevím. Pak soupeř zahrál 1.e4 a když mu na hodinách naskočilo 1:56 a mně 1:20, pochopili jsme, že je něco špatně a hodiny jsou nastaveny na blicku minutu a půl + půl minuty na tah. Následoval asi půlhodinový boj s hodinami na všech stolech, je to skutečně děs, nastavuje se to nějak odzadu a délkou držení tlačítka +/- se přepínají vteřiny, minuty a hodiny, navíc asi 2 periody se nenastavují a musí se dát Enter. Po půlhodině to zvládl jediný Paloš, ale tak ho to vyčerpalo, že zahrál e4 a nabídl Papouškovi remis (...)

Aktualita

Hospoda
Bláhově jsem sliboval, že půjdeme ve čtvrtek do hospody, ale nějak se mi to zkomplikovalo. Mám dotaz - najde se vás nějaké množství, kdo byste měli chuť vyrazit na pivo a třeba pár bleskovek některý čtvrtek? (nebo středu - i když nejbližší středy jsou státní svátky)Ozvěte se, kdo máte zájem, abychom vymysleli kdy.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
8910111213 14
151617181920 21
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz