Úvod » Sezóna 2014/2015 » B družstvo

Taková pěkná neděle - ŠAKAL B - ZČE A 6:2

publikováno 23.03.2015 (aktualizováno 26.03.2015)

Vyhráli jsme, Viktorka taky a dokonce i ten Půleček aspoň remizoval. Navíc jsme zjistili, že když nejde o záchod, jde o hovno. Výsledkem je, že jsme se v tabulce vyhoupli na třetí místo, což je naše nejlepší umístění za celou sezónu. A když příště vyhrajeme, je dokonce možné, že si tento post udržíme i v závěrečné tabulce.

Po tradičním pracném skládání sestavy jsme se za nedělního jitra sešli v dostatečném počtu v požární zbrojnici. Bojovnost některých našich hráčů poněkud zchladilo, když po ránu s kalnými zraky a potem zbroceným čelem marně cloumali klikou od záchoda a zjistili, že vytoužená místnost je uzamčena rukou neznámého škůdce ŠAKALu. Některé tváře po tomto zjištění citelně pobledly. Až mne při vzpomínce na některé partie napadlo, zda někteří z nás nechodí v neděli na šachy jen proto, aby ušetřili za toaletní papír…

Takže kromě tradičního zápasení s nastavením hodin jsme se nejdříve pokoušeli sehnat klíč od záchodu a poté jsme se stoupajícím neklidem uvažovali o vyražení dveří. Situaci a vnitřnosti (jak střeva, tak kloaky) šestnácti šachistů zachránil kapitán hostujícího týmu, který dokázal bránu k našemu štěstí otevřít narychlo zhotoveným šperhákem. Projevil přitom takovou zručnost, až jsem se zamyslel, čím se vlastně kromě ryb Pelikáni živí… Poté se situace v hrací místnosti uklidnila a mohli jsme se věnovat našemu šachovému umění.

Ještě předtím jsem se dopustil jiné voloviny. Ve snaze napsat sestavu jsem marně hledal formulář zápisu o utkání. Když jsem nebyl úspěšný, vytvořil jsem „krasopisný“ ručně psaný formulář, který si zálibně chodili prohlížet i hráči soupeře, kteří něco takového za celou svou šachovou kariéru zřejmě neviděli. Až záhy mi Lednička přinesl jakési průsvitné desky, z nichž vykukovalo jakési pojednání o dopingu v šachu (které jsem hned po ránu vnutil Jindrovi k samostudiu) a pod tímto skvostem byly ukryty formuláře, které jsem pár hodin předtím bez úspěchu hledal i na záchodě v obavě, aby se je některá z našich hvězd nepokoušela zničit nepoetickým způsobem. Jistě uznáte, že tyto dva vrcholné projevy naší odlišnosti od celkem fádních ostatních týmů soutěže se na psychice soupeře nutně musely podepsat.

A na šachovnici děly se věci… Asi po pěti minutách hry jsem zaznamenal Ledničkovo nesouvislé blekotání, z něhož jsem porozuměl jen slovům „vožralej“ a „remíza“. Takže první půlka byla na světě a nám chyběly už jen 4 body k vítězství. Ani nevím, kdo vyhrál první – jestli já nebo Jirka Maleček. Já jsem se po poklidném zahájení dostal do horší pozice, což mne přimělo k aktivitě proti soupeřovu králi, kterou jsem nečekaně korunoval úspěchem. Myslel jsem si, jak pěkně jsem útočil, než mi Fritz začal opravovat tahy a ukazovat lepší, což dělal téměř po každém tahu. Jirka nastavěl slušnou pozici, pak jsem se chvíli nedíval a najednou měl o dámu víc. Předpokládám, že ji soupeři sebral regulérním způsobem, i když očití svědkové se vyjadřovali, že jim tam dost padaly figury a že možné je vše. Nakonec soupeři zcela podle pravidel ukradl ještě věž a zvítězil. Chvíli poté dokázal technicky vyhrát Bubu koncovku s pěšcem navíc. Ale to bylo na dlouhou dobu všechno a stav na šachovnicích vypadal, že se schyluje k dramatu. Vedli jsme sice 3,5:0,5, ale v tu chvíli nebylo jisté, zda ještě někdo nějaký bodík přidá. Marek Pokrupa měl o pika méně a nejasnou (nebo spíš o něco horší) pozici s nebezpečným Jirkou Houškou, Marek S. vytvořil cosi poměrně zavřeného a na mne příliš složitého, ale nebylo jasné, zda malou výhodu dokáže uplatnit. Killerova pozice se mi zdála dost podezřelá, nicméně Killer makal a snažil se. A nyní několik slov o Půlečkovi. Jindra velice rychle dokázal dosáhnout vyhrané pozice se dvěma pěšci navíc, ovšem potom předvedl zatmění mysli a náhle stál na prohru. Nicméně snažil se bojoval jako lev a záhy se zjistilo, že jeho soupeř nedokáže v koncovce dáma a pěšec proti třem pěšcům najít vyhrávající tah. Tím Jindra dosáhl slavné remízy.

Marek Pokrupa dokázal Jirku Houšku uremizovat, zatímco Sýkora na třetí desce pěkně uklovala Pepu Herčíka po černých polích. V závěru ještě remizoval Killer partii, kterou bych označil za bordel na šachovnici. Něco tak nepřehledného dokáže vytvořit snad jen Killer. Nicméně remízu vybojoval, i když část partie balancoval na pokraji porážky. Díky za bojovnost všem zúčastněným i Honzovi, u něhož mám podezření, že je naší dobrou vílou, třebaže jsem si vílu nikdy nepředstavoval fousatou. Pokud si vzpomínám, tak když na nás Honza dohlíží v hrací místnosti, obvykle bereme body…

Vysoké vítězství nás posunulo na 3. místo v tabulce na úkor našich soupeřů a Domažlic, které podle očekávání podlehly Košutce. Udržet si po posledním kole 3. místo nebude jednoduché – Letná to sice ulehčila Kdyni, když nastoupila v 5 lidech, ale na nás jich doma jistě přijde osm.  O třetím až pátém místě bude zřejmě rozhodovat skóre, protože kdyňští budou hrát v posledním kole s Přešticemi, zatímco na Domažlice vyšel nejslabší tým soutěže – Loko B. Takže kdo víc vyhraje, získává bronz.

Samozřejmě netuším, v jaké sestavě se sejdeme, ale napadlo mne, že v případě dostatku hráčů bychom mohli pojmout poslední kolo trochu „společensko-alkoholicky“. Místo je ideální – pod hrací místností se nachází místnost žrací - hraje se nad hospodou „V Tunelu“. Zápas začíná v 10 h., hospoda otevírá v 11, něco mi říká, že když nepřijedeme auty, že by to nemusela být tak úplně ztracená neděle.

Wlk

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Wlk | 25.03.2015 13:06
Mňo, domlouvali jsme se s Killerem a Lubošem (Kejzlarem - nikoli Křížem) na návštěvu restaurace U Zacha na zítra - tedy čtvrtek. Pánové stanovili termín na 16.30-17.h., já dorazím o něco později. Kdo máte chuť a žízeň, můžete se přidat.
Osobní profil Lne | 24.03.2015 13:47
Zkusím opačný postup než proti Dynamu, tzn. že střízlivý přijedu vlakem ...
Osobní profil Wlk | 24.03.2015 13:19
Hraje se to až po Velikonocích, tak do té doby nás snad bude aspoň devět. Bude-li nás víc než osm, můžeme to psát tady (pozvánku sem časem vložím), abychom zmátli Jirku Vošahlíka
Vláďo, zamčený záchod není divná věc, ale zločin proti lidskosti
Osobní profil Qapil | 24.03.2015 12:28
Tak film"Příběhy obyčejného šílenství" jsem celej nikdy neviděl ale souhlasím s Vilémem, že nám Šakalům se , stejně jako hrdinům toho filmu, dějou divný věci.
Osobní profil BubuLK | 24.03.2015 12:05
Také bych se přimlouval za variantu přijet co možná nejméně auty, nastoupit v silné sestavě, rychle vyhrát a zakončit úspěšné umístění v téhle zkurvené sezóně v dolní restauraci...
Osobní profil Wlk | 24.03.2015 9:50
Luboši - pozitivní informace: Vyhrajeme-li v příštím kole zase 6:2, tak nás Kdyně nemůže dohonit.

Aktualita

Hospoda
Bláhově jsem sliboval, že půjdeme ve čtvrtek do hospody, ale nějak se mi to zkomplikovalo. Mám dotaz - najde se vás nějaké množství, kdo byste měli chuť vyrazit na pivo a třeba pár bleskovek některý čtvrtek? (nebo středu - i když nejbližší středy jsou státní svátky)Ozvěte se, kdo máte zájem, abychom vymysleli kdy.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
8910111213 14
151617181920 21
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz