Úvod » Sezóna 2016/2017 » B družstvo

Bylo nás osm – o tak početné tlupě nepsal ani Karel Poláček

publikováno 06.12.2016

Sice jsme v neděli opět prohráli, ale výkony a výsledky zúčastněných mne dohnaly k tomu, že jsem se po delší odmlce odhodlal něco naškrabat. Líně A – ŠAKAL B 5 ½ - 2 ½ Turner – Michálek 0-1 Palek – Wolf ½ Blecha – Maleček 1-0 Novák – Sýkora ½ Šimůnek – Kvapil 1-0 Šott – Paleček 1-0 Janočko – Skála 1-0 Kracík – Ulč ½

Náš největšíí zápas byl jako obvykle ten, který se odehrával dávno před zápasem šachovým. Lov spoluhráčů ochotných hrát už probíhá i za použití mírných donucovacích prostředků. Nicméně po pár dobrovolných přihláškách a dvou dnech nahánění ostatních nás bylo osm a mohli jsme nastoupit. Sestava exligových Líní dávala jasně tušit, kdo je v zápase favoritem. S výjimkou první desky, kde jsme měli výraznou převahu hmotnostní i šachovou, jsme na všech ostatních deskách byli papírově minimálně o 200 ELO bodů slabší, na některých o víc než 300. Rekordem byl rozdíl ELO 438 bodů mezi Honzou Skálou a jeho soupeřem, exšakalem Petrem Očkem na 7. desce. Ale třeba papírový rozdíl mezi exhumovaným Šotkem a jeho někdejším trenérem Jindrou Půlečkem nebyl o mnoho menší a blížil se 400 bodům. Nicméně bez ohledu na papírové hodnocení se začalo hrát a nezbývá mi než pochválit všechny zúčastněné za bojovnost.

Hodnotit Medvěda je asi zbytečné – šachově je někde naprosto jinde než my ostatní. Naštěstí i jinde než jeho soupeř Ted. Chvílemi jsem po očku koukal na celkem stereotypní, byť z našeho pohledu příjemný průběh jejich partie. Scénář byl následující: 1. vytvoření soupeřových slabin 2. útok na slabiny 3. získávání stále větší převahy různými triky a úskoky a 4. finální sežrání soupeře i s chlupama. Každopádně to bylo naše jediné vítězství. Napadá mne, že Honza zvládnul během 4 kol zardousit oba bratry Turnery. K tomuto hezkému rituálu srdečně blahopřeju.
Zbytek týmu makal a předváděl divy bojovnosti a udatenství. Ze zoufalství povolaný Ulčák (který za nás nastoupil naposledy asi předloni) zkušeně uremizoval Dobrana a dlouho to napínavě vypadalo i na ostatních deskách. Já zoufale počítal varianty proti nepříjemně dotírajícímu Palošovi, vedle mne byl Jirka okusován čím dál tím úskočnější Blechou, o kus dál se Marek marně pokoušel nasadit vodítko na krk psa Nováka. Vláďa se snažil proti Aleši Šimůnkovi, i když jeho pozice brzy přestala být příjemná. Půleček nečekaně udatně vzdoroval Šotkovi a Honza Skála měl delší dobu pěšce víc.
Marek vybojoval remízu, ale pak se papírové předpoklady začaly naplňovat. Jindra se přes heroický výkon nechal ošidit záludným mimozemšťanem, Vláďa podlehl po boji Šimůnkovi a nakonec padl i Honza, který zkazil koncovku, kterou Petr dlouho nevěděl jak vyhrát.
Já jsem se na závěr protrápil s Palošem k remíze ve věžovce. Předtím mne Paloš sice přehrál, ale v časovce nedokázal využít výhodu, na což jsem reagoval tím, že jsem to zmršil sám. Prostě jsme si ani jeden vyhrát nezasloužili.
A závěr? Díky všem zúčastněným za bojovnost. K žádnému z vás, kdo jste přišli, nemám žádnou výtku. Jednu chvíli jsem začínal věřit, že ty namachrované ligouše udržíme, ale to bylo jen na chvilku. Líně postavily sestavu dle soupisky 1-8, navíc vytáhli z díry i Alfa. A u nás? Každá individuální remíza byla úspěchem. Šanci na výhru bychom měli v nejsilnější možné sestavě, ale tu nepostavíme nikdy, protože k tomu není vůle u značné části hráčů. Prostě před týmem dostávají přednost jiné věci, někdy důležité, jindy malicherné. A o tom to bohužel je.

Ale co, až se upoceně a s odřenýma ušima Líně zas vyškrábou do ligy, narazí na ŠAKAL A, který je v rozhodujícím zápase pošle zase dolů k nám a ještě jim u toho bude Papoušek radostně kokrhat..

Wlk

PS: Tedy vlastně k vám jednu výtku mám – vy plzeňští hajzlové a auty – člověk by za šachovnicí nechal duši a vy jste mi všichni ujeli a nechali mne tam na pospas blechám a jiným kousavým potvorám! Nakonec mne naštěstí odvezl soupeř.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Wlk | 07.12.2016 7:52
Jindro, možná i byl, ale i když jsi neviděl poslední špek, stejně to nebylo špatné. Jen škoda, že jsi nesetnul Šotkovu nezdravou pýchu.
Osobní profil pulecek | 06.12.2016 18:27
Byl jsem nespíš vyhranej
Osobní profil Qapil | 06.12.2016 16:29
Pokoušel jsem se alespoň o vítězství v počtu aut pro dopravu týmu na zápas ale i to skončilo pouze 6:6.Nutno vyzdvihnout Psa Nováka, který ochotně obešel hráče soupeře s dotazem, jak se na zápas dostali.
Osobní profil Ted3 | 06.12.2016 15:04
No Wlka se zželelo mojí maličkosti a i jsem na něj 40 minut počkal .... neoznačoval bych se ale za bývalého kamaráda
Upřímně jsem i rád, že mám tu schizofrenní situaci za sebou ... a před Vaším výkonem klobouk dolu ...
No a malé doplnění pro Wlka, s Áčkem postoupíme => první liga to jistí
Osobní profil malec | 06.12.2016 12:26
Poslední hajzl jsem tam byl já. Ale neměl jsem vůbec chuť tam ještě strašit. Mimochodem, to radostné kokrhání nejmenovaného hráče bylo zřejmě důvodem, že na nás nastoupili 1-8, dodneška nám to nemůžou zapomenout. Taky když jsem se zmínil, že můj obvyklý soupeř Dobran sedí na osmé, bylo mi odpovězeno "aspoň vidíš jaký to je, když my se sejdeme a vy ne". No, tak tě vzal některý z bývalých kamarádů.
Partii dnes pošlu.
Osobní profil Wlk | 06.12.2016 11:53
Zkuste Lubošovi zaslat partie, většina z nich určitě stála za vidění.

Aktualita

Hospoda
Bláhově jsem sliboval, že půjdeme ve čtvrtek do hospody, ale nějak se mi to zkomplikovalo. Mám dotaz - najde se vás nějaké množství, kdo byste měli chuť vyrazit na pivo a třeba pár bleskovek některý čtvrtek? (nebo středu - i když nejbližší středy jsou státní svátky)Ozvěte se, kdo máte zájem, abychom vymysleli kdy.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
8910111213 14
151617181920 21
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz